Het kwam even binnen

Alles. Alles. Wat er in je leven is gebeurd, en nog ver daarvoor, van een handeling van 5 minuten geleden tot je kinderjaren, het moment dat je werd geboren, je ouders die elkaar ontmoetten, je opa en oma die elkaars pad kruisten, en wat er dáárvoor plaatsvond. Alles. Heeft ervoor gezorgd dat jij nu hier bent. Op aarde. Maar ook de specifieke plek waar je woont, waar je nu staat in je leven. Als er ook maar iéts anders was gelopen, was he HIER niet. Het is magisch, een wonder. Hoe kun je dan soms het vertrouwen verliezen? In het leven, in jezelf. Alles loopt zoals het hoort te lopen.

Zo is het zo dat alles wat je meemaakt een doel heeft. Alles. Dat betekent niet dat het altijd maar zwaar hoeft te blijven, integendeel. Maar vergeet niet dat dit exacte moment nooit meer terug gaat komen. Elk moment is uniek en elke persoon beleeft iets op zijn of haar unieke manier. Hoe je nu bent, het leven dat je hebt gecreëerd in samenwerking met het universum is er maar een keer. Wanneer je dit beseft ga je dit gegeven meer waarderen. Zelfs je kind dat lang op zijn telefoon zit, je partner die de vaat niet meteen opruimt, je zus die tegen je zeurt. Het doet er allemaal niet toe. Het doet er toe dat jij nu hier bent, en dit specifieke leven mag leiden. Deze ervaringen mag opdoen. Deze mensen om je heen mag hebben. Liefde mag delen. Dit specifieke moment komt nooit meer terug.

Het leven is een groot geschenk lieve mensen. En dankbaarheid en dingen durven zien zoals ze zijn, zijn de sleutel.

Leef in het nu. In het nu mag je beleven, delen, genieten, helen en nog veel meer. In het nu vindt de magie plaats, die langer blijft doorwerken dan je ooit had kunnen denken.

Met liefde, Imke

May be an image of nature and sky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *