Wie ben ik

Mijn naam is Imke Jacobs, mijn kalenderleeftijd is 26 en ik ben woonachtig in Utrecht. Tot zover het standaard praatje. 

Mijn levenspad is erg veelzijdig geweest en naast de nodige hobbels die ik heb gekend ben ik ook een levensgenieter. Sinds dat ik me kan herinneren ben ik ge├»nteresseerd in al het zichtbare maar ook onzichtbare. Ik ben een nuchter persoon maar sta ook open voor alles wat met spiritualiteit te maken heeft zonder al te veel te zweven. 

Ik heb ruim 5 jaar als sociaal pedagogisch hulpverlener gewerkt in o.a. de psychiatrie en mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Ik merk dat dit veelal op het mentale niveau is gefocust en het gericht is op het bestrijden van klachten of symptomen zonder te kijken naar een diepere laag.

Een tijdje geleden heb ik een retraite gedaan bij een holistisch therapeut en dit heeft mij erg op weg geholpen. Zelf heb ik ervaren hoe je fysieke lichaam, je emoties en je ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en hoeveel invloed deze aspecten op elkaar hebben. Dit maakte mij enthousiast om zelf de opleiding tot Holistisch Therapeut te gaan volgen, deze heb ik inmiddels afgerond. Holos betekent: geheel, als Holistisch Therapeut kijk ik naar een persoon in zijn geheel in plaats van enkel een klein onderdeel. Dit pad volgen voelt als thuiskomen voor mij. Ik ondersteun jou daarom graag om weer thuis te komen bij jezelf en in je eigen kracht te gaan staan.

  • Sep 2011 – jul 2015 Sociaal Pedagogische Hulpeverlening, HAN te Nijmegen
  • Jan 2020 – sept 2020 Opleiding Holistisch Therapeut, Via Pura te Etten-leur