Wie ben ik

Ik ben Imke Jacobs, een oude ziel in een jong lichaam en ik ben woonachtig in Utrecht. Ik ben een nuchter persoon maar sta voor veel open zonder al te veel te zweven.

Ik was een gevoelig kind en wist niet zo goed wat ik met al deze gevoelens aan moest. Omdat ik wist hoe het voelde om me niet goed te voelen, wilde ik er graag voor mensen zijn die dit ook zo ervaarden. Ik besloot de studie social work te gaan doen. Sinds ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in al het zichtbare maar ook onzichtbare.

Na mijn studie kwam ik – nadat ik voor de vijfde keer mijn rijexamen ging doen – bewust in aanraking met spiritualiteit, er ging een wereld voor me open! Ik leerde hierdoor veel over mezelf maar ook over energie, het universum en alle mogelijkheden die er zijn. Vervolgens ging ik vol goede moed in de forensische psychiatrie werken; ik was een harde werker en wilde iedereen helpen maar ging daarbij mezelf voorbij. Ik kwam in een burnout terecht, ik kon nu niet meer weglopen voor mijn emoties en trauma’s maar moest het ondergaan. Heel veel rust, zachtheid en therapie zorgden ervoor dat ik er weer boven op kwam. Vanuit de behoefte mezelf verder te ontwikkelen, ben ik een paar jaar geleden op een 1 op 1 retraite geweest in Spanje waar ik een holistisch consult mocht ontvangen. Het was voor mij een hele stap om dit mezelf te gunnen! Maar wat heeft het me veel gebracht; mijn lichaam, geest en ziel mochten nu echt gaan helen. Ik voelde me daarna een ander mens.

Ik besloot zelf ook de opleiding tot holistisch therapeut te gaan doen. Inmiddels voel ik dat mijn hart volgen de enige weg is en na 5 jaar als sociaal pedagogisch hulpverlener te hebben gewerkt heb ik mijn vaste baan opgezegd en mijn praktijk op gezet. Holos betekent; geheel, als holistisch therapeut kijk ik naar jou als persoon met al jouw verschillende lagen. Ik merk dat hier mijn passie ligt en mijn intuïtieve en fijngevoelige kwaliteiten hierin tot zijn recht komen. Ik ondersteun jou graag om weer thuis te komen bij je zelf en in je eigen kracht te gaan staan.

Jan 2020 – sept 2020 Opleiding Holistisch Therapeut, Via Pura te Etten-leur

Sep 2011 – jul 2015 Sociaal Pedagogische Hulpeverlening, HAN te Nijmegen

Immie